Mantrasang – en dybere dimension i bevidsthed

Krishnahuset er bygget op omkring fællessang af Hare Krishna-mantraet. Men hvad er dette mantra for noget og hvad kan det?

Herunder forklarer Srila Prabhupada hvad vi har med at gøre:

Hare Krishna-mantraet:

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

 …er den mest ophøjede metode til at genoplive vores Krishna-bevidsthed.

Som levende åndelige sjæle er vi alle oprindeligt Krishnabevidste, men på grund af vores langvarige samvær med materie er vores bevidsthed blevet dækket af den materielle atmosfære. Krishna-bevidsthed er ikke en kunstig påvirkning af sindet; denne bevidsthed er det levende væsens oprindelige energi. Når vi hører den transcendentale vibration, vækkes denne bevidsthed. Processen er specielt anbefalet for denne tidsalder af autoriteter på området, og ved at synge dette maha-mantra, det store befrielsesmantra, kan man også i praksis straks føle en transcendental ekstase bryde igennem fra den åndelige dimension.

Disse tre ord Hare, Krishna og Rama er maha-mantraets transcendentale frø. Sangen er et åndeligt kald på Herren og Hans indre energi, Hara, om at beskytte den betingede sjæl. Nøjagtigt som et barns dybfølte kalden på dets mor. Moder Hara hjælper den hengivne til at modtage Den Højeste Fader, Hari eller Krishnas, barmhjertighed, og Herren åbenbarer sig for den hengivne, der seriøst synger dette mantra.

Her er en video med Aindra Dasa, Krishna-bevægelsens mest kendte kirtaneer (mantrasanger):

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *